Nuuksion suoretket

Reittikuvaus

Hotelli Nuuksion kupeesta lähtevältä polulta nousemme peruskallion päälle. Jatkamme käppyrämäntyjen reunastamaa polkua pitkin noin vartin verran, jonka jälkeen luomme ensisilmäykset korkealta kalliolta kohti luonnontilassa olevaa suota.

Tuosta näkymästä alkaa matkasi kohti omaa suomalaisuuttasi.

Ennen kuin ensimmäinen ihminen astui jalallaan tähän maahan, oli viimeinen pitkä jääkausi pitänyt pohjoista pallonpuoliskoa jäisessä otteessaan 100 000 vuotta. Jossain vaiheessa jäämassat alkoivat sulaa luoden samalla nykyisen luontomme. Kuten myös suot, joista vanhimmat syntyivät kymmentuhattavuotta sitten.

Miten suot sitten syntyivät ja mikä merkitys soilla on ja on ollut meille suomalaisille pitkän yhteisen historian aikana, mistä kaikki alkoi – siitä kuulet lisää matkamme aikana.

Aistien juhlaa

Kuljemme pitkin syksyisen maaruskan värjäämää suon reunaa, jossa pysähdymme mielenkiintoisilla paikoilla. Samalla aikamatkaamme syvälle suomalaisen suon historiaan.

Värien yltäkylläisyys hämmentää kokeneenkin suollakulkijan.

Reissumme päättyy takaisin hotellille, jossa tuoreet kokemukset on hyvä jakaa Hotelli Nuuksion tuvassa lounaan tai päivällisen ääressä. Matka voidaan halutessa päättää myös kodan viihtyisässä tunnelmassa.

Kuka pelkää suonsilmää?

Täällä ei tarvitse pelätä suonsilmiä, sillä reitti kierretään niin, ettei sun tarvitse astua jalallasikaan suolle jos et halua,

Suoreissut toteutuvat kun vähintään 2 osallistujaa on vahvistanut reissunsa.

Varusteet: säänmukainen.