Pöksyhaaran Safari (6 km)

Pöksyhaaran Safarin pituus on n. 6 kilometriä Nuuksion erämaan hiljaisimmissa osissa. Reittimme kulkee neljän upean erämaajärven vierestä ja huiputamme Espoon korkeimman luontokohteen eli Mustavuoren.

Safarin puolivälissä vietämme tunnin eväs- ja palautumistauon riippumatoissa taivaan alla Pöksyhaaran leiriytymisalueella. Upeissa maisemissa, purojen solistessa mieli lepää ja keho saa uutta virtaa loppumatkaa varten.

Safarireitillä on sekä nousuja että laskuja sekä lisäksi kosteikkoja, joten paksupohjaiset kengät ovat tarpeen.

Safarin aikana kohtaat myös luonnon monimuotoisuuden: jylhistä erämaamaisemista kauniisiin puroihin, vehreästä metsästä valkoiseen koivikkoon. Rauhassa kulkiessamme saatamme törmätä hirviin ja muihin metsäneläimiin. Villivihanneskausi on toukokuussa parhaimmillaan.

Safarin jälkeen Nuuksion erämaat ovat sinulle huomattavasti tutumpia ja osaat liikkua varmemmin syrjäisemmilläkin kallioilla. Safarin aikana opastan sinua ja ryhmää kaikessa, mitä olet aina halunnut tietää retkeilystä.

Pöksyhaaran Safari lähtee Yli-Takkulan tilan parkkipaikalta ja päättyy samaan paikkaan. Yli-Takkulan tila sijaitsee Vihdintien varrella osoitteessa: Takkulantie 11, 02980 Espoo.

Pöksynhaaran Safari (6 km)

  • lähdöt räätälöidään asiakkaan ja ryhmän toiveiden mukaan
  • hinta: 45 €/hlö, sis. reittiopastus, riippumatto (hammock) tarvikkeineen taukopaikalla, ohjeistus riippumaton kiinnittämiseen, matkan aikana tarinaa Nuuksion historiasta, suunnistusoppia, vinkkejä omatoimiseen retkeilyyn
  • reitin vaatimustaso 3/5 eli vaativa nousujen vuoksi; sopii aloittelevalle retkeilijälle
  • ryhmän koko max. 7 retkeilijää + Kaljupete
  • oma vakuutus, retkeilyfiilis ja reppu, jonne jätät tilaa riippumatolle (paino n. 400-500 g)
  • pakkaa reppuun ainakin eväät, vesipullo ja vaihtosukat

Saarijärvellä n. 500 metriä ennen maalia on hiekkapohjainen uimapaikka. Sopii mainiosti safaripölyjen huuhtelemiseen! Eli uikkarit ja pyyhe reppuun.

Varaa paikkasi heti: info@kaljupete.fi maksu lähtöpaikalla Mobilpaylla tai laskulla.

PS: Safarilla on hyvä testata omia reissuja varten retkeilyvälineesi, -taitosi ja ajaa sisään uudet vaelluskenkäsi!

Säätilavaraus.