Miten unelmista tuli Kaljupete Oy

Kiljava opiston rannalla samana iltana
jolloin sain ilmoituksen koulupaikasta.

Syksy 2014 oli menetyksien ja samalla uusien tapojen vuosi.

Syksyn harmaudessa päätin ajaa -99 perustamani autoalan yrityksen toiminnan alas. Näin myös tein ja kun viimeisen virallisen paperin sain allekirjoitettua, päätin, etten ikinä enää ryhtyisi yrittäjäksi.

Vaan vähänpä minä tiesin.

Lauttasaaren rantakiviä potkiskellessani mietin tulevaisuuttani, suuntaani, jonne lähteä. Ensimmäisenä tuli mieleeni myyntityö, jonka parissa lyhyen työttömyysvaiheen jälkeen sitten jo työskentelinkin. Kolmessa vuodessa sain oman myyntikonttorin vastuulleni.

Jossain sieluni syövereissä unelmoin aina voivani jonain päivänä elättää itseni ja perheeni itselleni tärkeällä asialla: erävaelluksilla ja luontopalveluilla.

Ystävänpäivänä 2019 kävin tutustumassa Kiljavan opiston erä- ja luonto-opaskoulutuksen tarjontaan. Paiskasin lähtiessäni koulutuslinjaa esitelleille miehille kättäni, ja totesin: ”Syksyllä nähdään”. Vähän siinä toppuuttelivat, että kyllä tänne pitää ensin pyrkiä. Ilmoitus hyväksytystä koulupaikasta tuli keväällä. Tunne oli mahtava. Aivan kuin joku olisi laittanut avaimet Tulevaisuuteen käteeni. Samalla tietenkin aika pelottavaa – viimeisistä kouluvuosista oli jo ehtinyt kulua tovi.

Opiskeluvuodesta voisin kirjoittaa ihan oman kirjan. Vuosi antoi minulle paljon enemmän kuin pelkän ammatin ja alkusysäyksen eräpalveluyrittäjäksi. Esimerkiksi valmiin laajan yrittäjäverkoston, joiden kanssa näitä reissuja ja vaelluksia on ollut helppo lähteä suunnittelemaan. Puoli vuotta valmistumisestani löimme kättä päälle Matka Hyrkäksen kanssa, joka toimii reissuillani matkanjärjestäjänä. Vähitellen, koronarajoitusten hidastamana, Kaljupete Oy siirtyy suunnitteluvaiheesta toteuttamaan unelmiaan ja antamaan mahdollisuuden ottaa teidät mukaan reissuilleni.

Kaljupete