Vietä vapaapäivä suolla

Lähtö lauantaisin Suobussilla n. klo 10.00 Espoon keskuksen junaparkista ennalta sovitulle suolle.

Matkamme kestää n. tunnin suuntaansa. Matkan aikana kuulet tuoreimmat suouutiset, missä on viimeksi upottu suonsilmään ja kuinka moni sielu on jäänyt suolta palaamatta. Näissä ajankohtaisissa tunnelmissa matkaamme kohti suota.

Suolla liikkuminen

Tulemme Suobussilla mahdollisimman lähelle suon reunaa, jossa saat ”suokengät” sekä sauvan suolla liikkumiseen. Samalla kerron ja opetan, miten tällä yhdistelmällä liikutaan suolla turvallisesti.

Kun kaikki on varmistettu ja olet valmis lähtöön, suopursun tuoksu toivottaa meidät tervetulleeksi matkalle soiden maailmaan.

Suolla opetan suosanastoa ja näytän, mitä se kuuluisa turve oikeasti on. Turpeella ja monilla muilla suon elementeillä on tärkeä rooli kaikessa ympäröivässä elämässämme.

Välillä on myös hyvä olla hiljaa paikallaan. Hiljaisuudessa saatat nähdä valkoisen laulujoutsenen nousevan lentoon tummaa suonreunaa vasten. Kaakkuri saattaa rikkoa hiljaisuuden suolammessa omiaan touhuten, samalla kun tummat korpit tarkkailevat yläilmoista suon kulkijaa.

Anna silmiesi levätä syksyisen suon väreissä, jolloin ymmärrät suoluonnon lumon. Huomaat, kuinka ajatukset ovat loitonneet hektisestä arjesta.

Nautimme kohdesuon upeimmalla paikalla omat eväät, jonka jälkeen kierrämme vielä huikean maiseman kautta kohti Suobussia.

Saat varmasti kokemuksen, jota tuskin osaat ennakkoon edes kuvitella.

Pysähdymme paluumatkalla Karkkilassa, jossa meitä odottaa lämpimät löylyt Uunisaunan puulämmitteisessä saunassa. Saunan jälkeen nautimme Uunisaunalla herkullisen illallisen.

Tutustu Uunisaunaan tästä.

Karkkilasta palaamme Espoon keskukseen varmasti kokeneempina suoseikkailijoina, kuin osasimme odottaa.

Polttarit tai synttärit suolla

Kun kaikki on jo nähty, on aika tarjota päivänsankarille tai tulevalle morsiammelle/sulhaselle jotain aivan uutta. Kun selviät suosta, selviät elämästä eteenpäin. Vältit surman siellä, vetelän täällä ja osaat ottaa taka-askeleen, kun varpaat jo kastuvat suonreunalla. Samat lainalaisuudet toimivat näet myös avioliitossa. Ja elämässä yleensäkin

Huom! Näillä reissuilla on nollatoleranssi alkoholin suhteen niin kauan kuin olemme suolla. Yksinkertaisesti väärä liike väärässä paikassa voi viedä turmioon!

Kesto: koko päivä

Hinta: 235 eur/hlö. Sauna ja ruoka ei sisälly hintaan, ne maksetaan paikanpäällä Karkkilassa.

Varustus; kumisaappaat (voin ostaa, jotka voi lunastaa itselleen, kumisaappaille on varmasti muutakin käyttöä) sekä säänmukainen varustus, mikä se on, tarkastellaan sitä lähempänä h-hetkeä.

Reissu toteutuu, kun mukana on vähintään 2 osallistujaa.

Pyydä erikseen tarjous polttareista, synttäreistä tai muuten vaan kaveriporukan reissusta.